Yngri Pottetrening

Pottetrening er noe som går lett for noen og er en evig kamp med andre. Enkelte barn sitter gjerne på potten med klærne på, men går siden av for å leke. Eller så sitter de fornøyde å glade på pottene og synger og trener i en evighet.

 

Det finnes ingen fasit på når et barn skal slutte å bruke bleie. Enkelte slutter tidig, mens andre virker helt uinteressert i å slutte med bleie. En god regel kan være å prøve å få barnet bleiefri rundt tre års alderen. Mange velger å ta pottetreningen på sommeren, ettersom de bruker mindre klær og det blir mindre vask når det går feil. Det er også lettere for de små å kle av seg raskt når de plutselig må på do. Når du vil slutte med bleien går det ofte raskt for barnet, og de bare må på do og da hurtig må komme seg på potten eller toalettet.

 

Men hvordan starter du? For mange har det en god effekt å belønne barnet for å gå på potten / toalettet. For eksempel klistremerker, der de får en for hver gang de gjør fra seg på potten istedet for bleien motiverer mange barn til å fokusere litt på den. For enkelte kan det ta litt tid å få barnet tørt, men det er ofte lettere en du tror. Hvis du har litt fokus på det i en liten periode, kan barnet raskt venne seg av bleien. Et lite tips til til foreldre er å ikke ta på bleien igjen når barnet er bleiefri, ikke sett den på igjen bare fordi dere er ute og reiser. Dette kan føre til usikkerhet for barnet der de ikke vet om de er bleiefri eller ikke. Tilbring derfor en ferieuke hjemme eller på hytta for å få full fokus på pottetrening. Og ha tålmodighet, det kommer til å skje uhell. Hvis du har store problemer med potte- / toalettrening kan du spørre etter råd hos helsesøster. De er er bare glade for å kunne gi tips og hjelp til foreldre!

Se potter her

Yngri – hverdagsprodukter for våre unge oppdagelsesreisende.